Dubbel feest voor de Haagse Markt dit jaar. Naast de felbegeerde eerste prijs voor ‘Beste markt van Nederland’ die dit voorjaar is binnengesleept, viert de Haagse Markt, ook wel Haagse Mart genoemd, op 18 mei zijn 80ste verjaardag. In de afgelopen jaren is de markt uitgegroeid tot de grootste onoverdekte warenmarkt van Nederland en van de grootste van Europa. Waar dagelijks honderden marktkoopmannen en -vrouwen klaar staan om de bezoekers met een glimlach en voor een vriendelijke prijs aan de meest uiteenlopende producten te helpen. De Haagse Markt is van en voor iedereen.

Op de Haagse Markt kun je eindeloos rondstruinen tussen de koopjes. De markt is een ontmoetingsplek van verschillende culturen. Er is voor ieder wat wils van exotische producten, verse vis tot kleding en kruiden. De 530 marktkramen en 800 meter aan looppaden trekken op marktdagen vele duizenden bezoekers.

Op Facebook schrijft de Haagse Markt “Hoera! De Haagse Markt is uitgeroepen tot de Beste markt van Nederland!”. De markten worden beoordeeld op diversiteit, hygiëne en de bereikbaarheid. De gemeente en de marktondernemers hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt om op deze punten te scoren. De markt is volledig gerenoveerd, alle marktkramen zijn vernieuwd en er zijn brede wandelpaden aangelegd.